PAR
rice
kitchen
par mani
Mani sauc Jaroslava, un es rīkoju pilnīgi jaunas un autentiskas Āzijas virtuves meistarklases “Rice Kitchen”, kuru laikā es dalīšos ar savu iedvesmu, kaisli un zināšanām par Āzijas ēdieniem.
Esmu dzimusi Ukrainā, izaugusi Latvijā un vairākus gadus dzīvoju Francijā. Kulinārija ir viens no maniem lielākiem dzīves priekiem, jo atklāt jaunas garšas ir tas pats kā atklāt jaunas kultūras. 6 mēnešus es pavadīju ceļojumā pa Āziju. Iedzīvojoties jaunajā valstī es izgāju vietējas kulinārijas meistarklases, tajā skaitā Chiang Mai (Taizeme) senākās kulinārijas skolas (Thai Cookery School) pilno kursu. Tas man ļāva savādāk skatīties ne tikai uz restorānu ēdienkartēm, bet uz kultūrām kopumā.
“Rice Kitchen” meistarklasēm es izvēlējos ne tikai pazīstamo street food klasiku, bet arī savas iemīlētas receptes no reģioniem un dažus Āzijas-Eiropas virtuvju apvienojuma piemērus.
Mani sauc Jaroslava, un es rīkoju pilnīgi jaunas un autentiskas Āzijas virtuves meistarklases “Rice Kitchen”, kuru laikā es dalīšos ar savu iedvesmu, kaisli un zināšanām par Āzijas ēdieniem.
lasīt tālāk “Rice Kitchen” meistarklasēm es izvēlējos ne tikai pazīstamo street food klasiku, bet arī savas iemīlētas receptes no reģioniem un dažus Āzijas-Eiropas virtuvju apvienojuma piemērus.

ko gatavosim?
MŪSU MĒRĶIS – lai Jūs pēc meistarklases spētu ne tikai atkārtot izmēģinātās receptes, bet improvizēt ikdienas gatavošanā izmantojot Āzijas virtuves pamatprincipus tā, lai padarīt katru gatavošanas reizi par piedzīvojumu sev un saviem tuviniekiem.
PĒC LABĀKAJĀM ĀZIJAS VIRTUVES TRADĪCIJĀM
Ja Jūs kādreiz ēdāt street food Āzijā, tad atceraties cik viegli un precīzi notiek ēdienu pagatavošana.
lasīt tālāk Tāda ir Āzijas virtuve – ātrā, svaigā un ar pilno vietējo smaržu paleti. Mēs gatavosim tā, lai pēc meistarklases šo paleti jebkurš no Jums varētu ienest arī savās mājās.
no latvijā pieejamiem produktiem
Bieži cilvēkiem, kas pagaršoja Āzijas virtuves ēdienus un vēlas tos atkārtot mājās, sastopas ar divām problēmām.
lasīt tālāk Otrkārt, pat zinot, kas ir apēsts, mēs šaubāmies vai varēsim atrast vajadzīgus produktus mūsmājās. Par laimi, šodien vairākas garšvielas tiek atvēstas arī uz Latviju. Es pastāstīšu, kā tās pareizi glābāt un pagatavot, lai maksimāli pietuvināties nesen nolasīto zaļumu garšai. Savukārt, attiecībā uz svaigiem produktiem, atrast aizvietojumu Eiropā ir vieglāk nekā izliekas.
ar veģetārām alternatīvām
Arvien vairāk cilvēku paliek par veģetāriešiem un vegāniem. Esmu visēdāja, bet cenšos stingri minimizēt gaļas daudzumu savā dietā.
lasīt tālāk Daudzi restorāni, ka arī street food letes, ir pielāgojušies tūristu diētiskām īpašībām. Es vēroju vietējos kulinārus un izgāju kulinārijas kursus vegānu restorānā, lai iemācīties pielāgot Āzijas ēdienus jebkādai gaumei vai alerģijām. Ar šo arī dalīšos savu kulinārijas meistarklašu laikā.


















Grupu Meistarklases
pieraksties
aizpildot pieteikuma formu. Komentārā, lūdzu, norādi vēlamo datumu un laiku, vai arī uzdod man jebkādu jautājumu. Ar mani var sazināties arī pa telefonu, rakstot e-pastu, vai Facebook lapā.
- jaroslava@ricekitchen.lv
- +371 29933517
- RiceKitchen.lv