PAR
rice
kitchen
par mani
Mani sauc Jaroslava, un jau piecus gadus es rīkoju autentiskas Āzijas virtuves meistarklases “Rice Kitchen”, kuru laikā es dalīšos ar savu iedvesmu, kaisli un zināšanām par Āzijas ēdieniem.
Esmu dzimusi Ukrainā, izaugusi Latvijā un vairākus gadus dzīvoju Francijā. Kulinārija ir viens no maniem lielākiem dzīves priekiem, jo atklāt jaunas garšas ir tas pats kā atklāt jaunas kultūras. 6 mēnešus es pavadīju ceļojumā pa Āziju. Iedzīvojoties jaunajās valstīs es izgāju vietējas kulinārijas meistarklases.
Man paveicies sadraudzēties ar pavāriem no Thai Cookery School un iemācīties pielāgot viņu ēdienus vegāniskai dietai pie Mai no Morning Glory kafejnīcas Chiang Mai pielsētā, iedziļināties Centrālās Vjetnamas virtuvē Green Bamboo skolā Hoi An pilsētā un gatavot organiskajā fermā kopā ar šefu Tan Ho Chi Min pilsētā. Viss šis man ļāva savādāk skatīties ne tikai uz restorānu ēdienkartēm, bet uz kultūrām kopumā.
“Rice Kitchen” meistarklasēm es izvēlējos ne tikai pazīstamo street food klasiku, bet arī savas iemīlētas receptes no reģioniem un dažus Āzijas-Eiropas virtuvju apvienojuma piemērus.
MŪSU FILOZOFIJA
MŪSU MĒRĶIS – lai Jūs pēc meistarklases spētu ne tikai atkārtot izmēģinātās receptes, bet improvizēt ikdienas gatavošanā izmantojot Āzijas virtuves pamatprincipus tā, lai padarīt katru gatavošanas reizi par piedzīvojumu sev un saviem tuviniekiem.
PĒC LABĀKAJĀM ĀZIJAS VIRTUVES TRADĪCIJĀM
Ja Jūs kādreiz ēdāt street food Āzijā, tad atceraties cik viegli un precīzi notiek ēdienu pagatavošana.
lasīt tālāk Tāda ir Āzijas virtuve – ātrā, svaigā un ar pilno vietējo smaržu paleti. Mēs gatavosim tā, lai pēc meistarklases šo paleti jebkurš no Jums varētu ienest arī savās mājās.
no latvijā pieejamiem produktiem
Bieži cilvēki, kas pagaršoja Āzijas virtuves ēdienus un vēlas tos atkārtot mājās, sastopas ar divām problēmām.
lasīt tālāk Otrkārt, pat zinot, kas ir apēsts, mēs šaubāmies vai varēsim atrast vajadzīgus produktus mūsmājās. Par laimi, šodien vairākas garšvielas tiek atvēstas arī uz Latviju. Es pastāstīšu, kā tās pareizi glābāt un pagatavot, lai maksimāli pietuvināties nesen nolasīto zaļumu garšai. Savukārt, attiecībā uz svaigiem produktiem, atrast aizvietojumu Eiropā ir vieglāk nekā izliekas.
ar veģetārām alternatīvām
Arvien vairāk cilvēku paliek par veģetāriešiem un vegāniem. Esmu visēdāja, bet cenšos stingri minimizēt gaļas daudzumu savā dietā.
lasīt tālāk
Kontakti
- jaroslava@ricekitchen.lv
- +371 29933517
- RiceKitchen.lv
- RiceKitchenSchool