Nevērtē kariju pēc krāsas!
Taizemes karijs pasta tas ir daudz vairāk par karija maisījumu, kas pie mums atnāca no Indijas. Tradicionāli to pagatavo izmantojot piestu un miezeri, un tā sastāv no 5-15 sastāvdaļām!
Neaizvietojamās sastāvdaļas ir galangala (Taizemes ingvers), citronella, ķiploks un, protams, čili pipari.
Taizemes karija asuma pakāpe tiek noteikta ne ar tā krāsu, bet ar čili piparu daudzums un, vēl svarīgāk, čili veidu. Gadās, ka karijs ir ļoti piesātināts pēc krāsas, bet tam ir ļoti maigs asums.
Tas nozīme, ka pagatavojot karija pastu tika lietoti vairāk lielie (plauksta lieluma) čili. Toties, ja tiks izmantoti mazāki čili (mazā pirksta lieluma, vai “putna acs”), tad visiem būs karsti.
Meistarklasē es parādīšu kā tiek pagatavota Taizemes karija pasta, bet ēdieni ar to ir iekļauti katrā mūsu ēdienkartē.